Европски дан језика

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

У циљу промовисања вишејезичности и уважавања културолошких и језичких разноликости, у нашој школи је реализован програм поводом обележавања Европског дана језика. Програм је обухватао низ активности: изложба плаката са аутентичним обележјима земаља Европе и дегустација традиционалних јела, културно-уметнички део, радионицa за предшколце, хуманитарнa акцијa и јавни час посвећен овом значајном дану.
Ученици првог разреда су, извођењем занимљивих кореографија, обучени у традиционалне ношње или боје заставе земље коју су представљали, измамили симпатије свих присутних, док су се ученици од петог до осмог разреда публици представили глумом, игром и песмом. Програмским садржајима желели смо указати да учење коришћења страних језика није само усвајање те корисне вештине, него и формирање става, од најранијег узраста, о поштовању идентитета и културе других и толеранције различитог.
Осим ове, једна од порука била је и да је процес учења страних језика целоживотни процес.
Као и свака друга ваннаставна активност која укључујe јавне наступе, и ова је додатно допринела јачању самопоуздања ученика, њиховом самопотврђивању и креативном изражавању.
Задовољство на лицима учесника, родитеља и запослених (учитеља, вероучитеља наставника, библиотекара и управе школе) најискренији је показатељ колико смо једни другима били изузетна подршка у припреми, организацији и успешној реализацији програма.

edj6 edj9 edj8 edj7 edj5 edj4 edj3 edj-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *