ПОСЕТИЛИ СМО ПРЕДШКОЛЦЕ У ВРТИЋУ

Трећу годину заредом ученици 4. разреда наше школе  са својим учитељицама два пута годишње организују посете предшколским групама у ПУ „Јелица Обрадовић“. Посете се организују у децембру и мају.

Ове посете имају за циљ трајну и успешну сарадњу са ПУ и васпитачима и да будућим ђацима првог разреда представе школу „Свети Сава“ , живот и рад у њој на начин примерен предшколцима кроз игру, песму, глуму и непосредно дружење.

26. децембра 2012. су ученици 4. разреда у вртићу за своје будуће другаре  извели представу „Снежана и седам патуљака“ . Предшколци су пажљиво пратили представу и веома успешно учествовали интерактивно, што је доказ да им се представа допала. Били су веома расположени, често аплаудирали и били насмејани. Били су одушевљени и сценографијом коју су чинили ликови из бајке које су веома успешно насликали ученици 4. разреда.

Треба нагласити да су ученици 4. разреда били изузетно мотивисани за ову представу. Уз помоћ и подршку својих учитељица: Милине Живановић, Драгане Јовановић и Славке Аврамовић  успешно су је извели и на крају представе су уз „Новогодишњу песму“ извели једну игру и тако предшколцима и њиховим васпитачицама пожелели срећну и успешну Нову 2013. годину. Поклонили су им новогодишње честитке које су за њих припремили на часовима ликовне културе.

Овом посетом предшколцима у вртићу показали смо да се у нашој школи  са ученицима веома успешно ради како у оквирима редовне наставе, тако и у другим ваннаставним активностима, што доказује да је школа „Свети Сава“ право место за сваког будућег ђака.