Европски дан језика

 

Ученици од првог до осмог разреда су током септембра, заједно са својим учитељима, наставницима, библиотекаром и вероучитељем, вредно и предано радили на припреми планираних активности поводом обележавања Европског дана језика. Запослени, родитељи и деца, пришли су припремама тимски, са пуно ентузијазма и искрене радости.
Шта су све припремили, приказали су у препуној сали наше школе у понедељак, 25.9. у оквиру културно-уметничког дела програма.
Весели и разиграни прваци нашли су се по први пут на сцени, обучени у боје заставе земље које представљају и измамили најискреније аплаузе и радост на лицима гледалаца. Ученици од другог до осмог разреда представили су се савременим, али и традиционалним играма и песмама Шпаније, Русије и Немачке. Бечки валцер био је неизбежна тачка овогодишњег програма. Свеукупном утиску допринео је и хор школе, као и наши вишегодишњи гости, чланови КУДа „Јанко Катић 1896“ са играма из Лесковца.
Програмски садржаји имали су за циљ неговање поштовања и уважавања културе и традиције земаља Европе, али подстицање и оснаживања сарадње школе и родитеља, као и школе са удружењима и установама културе.