Дечја недеља – Спортски дан

Ми смо школа која помаже да се задовоље основне потребе деце. али и прошире могућности да деца развију своје пуне потенцијале. Наш рад се заснива на признавању огромног утицаја који спорт има на децу и младе. Деца су природно везана за игру, рекреацију и спорт. То је једно од основних права деце. Спорт има велики значај за њих и њихово образовање, као што је редовна физичка активност основа за физички, психички и социјални развој деце и младих. Значај спорта, рекреације и игре препознаје се и као кључна компонента квалитетног образовања и школа по мери детета.
Спорт, рекреација и игра су забаван начин за учење вредности и лекција које ће трајати читавог живота. Они промовишу пријатељство и фер – плеј (поштену игру – поштовање правила и једнако поступање према свима). Они подучавају и навикавају децу на тимски рад, дисциплину, поштовање и савладавање вештина неопходних да се осигура да деца израсту у брижне и саосећајне особе. Они омогућавају да се млади људи припреме да одговоре на изазове са којима ће се суочавати и да преузму водеће улоге у својим локалним заједницама
Спортски и рекреативни програми стварају средине које су безбедне и унапређују чврсте односе између деце и одраслих и између саме деце. Они пружају деци свих узраста могућност да се изражавају, да износе своје ставове, мишљења и идеје и да постану заговорници промена. Они помажу да се изграде заједнице и доприносе праведнијем и мирољубивијем друштву.
Сматрамо да је боље спречити него лечити и зато превентивни рад заузима прво место код нас у школи.
Оно најлепше што је детету потребно је игра и присуство родитеља. А кад се то састави, успех је гарантован.
Зато је овај дан био пун погодак. Уживали су и ђаци и родитељи у полигону игара, одбојци, баскету и фудбалу.