ДА РАТ ОСТАНЕ САМО ИГРА

Дана 18.11.2017. у просторијама Гимназије Младеновац одржана су узбудљива такмичења из области историје – „да рат остане само игра“. Организатор је Савез борачких организација Републике Србије у сарадњи са Центром за пословне вештине из Београда, а под покровитељством Министарства за рад и запошљавање. Аутор ове стратешке игре је Горан Радомировић, након чије презентације и припреме ученика су директор школе, Александар Цветковић и члан Општинског већа, Дејан Степановић, отворили такмичење.

Директор Гимназије је такмичење отворио речима:„Стратегија је пут до успеха. Зато се ви налазите у Гимназији Младеновац, најважнијем стратешком месту за ваш будући успех у животу“.

У такмичењу су учествовали ђаци основних и средњих школа. Свака школа је имала своју репрезентацију – пар ученика који се такмичио против пара из друге школе. Ученици виших разреда свих младеновачких основних школа, Техничке школе и Гимназије такмичили су се играјући игру освајања, односно одбране територија. Ова игра је комбинација шаха, игара “Не љути се човече” и “Ризика”, а тема игре је пробој Солунског фронта. За прва три места обезбеђене су медаље и пехари, а свака школа учесник добила је ову игрицу на поклон, као део дидактичких средстава за наставу.
Ученици млађих разреда основних школа су се у исто време такмичили у брзини састављања слагалица са истом тематиком. Сви су награђени слагалицама и слаткишима.

Резултати такмичења:
Прво место – Никола Голочевац 2-2 и Лука Костић 2-5, Гимназија
Друго место – Немања Живановић 8-1 и Марко Матовић 8-1, ОШ “Свети Сава”
Треће место – Никола Стаматовић 8-2 и проф. Дарко Милићевић, ОШ “Коста Ђукић”

Резултати такмичења за ниже разреде:
Прво место – Зона Арсић 3-1, ОШ „Свети Сава“
Друго место – Срна Арсић 4-1, ОШ „Свети Сава“
Треће место – Вукашин Вулиновић 3-2, ОШ „Момчило Живојиновић“