Ђак генерације

Vojin Lukić

Војин Лукић,

ученик генерације школске 2015/2016. године.

И ове школске године ОШ ,,Свети Сава” може се похвалити бројним изванредним ученицима, али ласкаво признање ,, ученик генерације “ припада само једном ученику, који се од осталих вршњака издваја својим посебним особинама, поступцима и постигнућима.

Најбољи међу најбољима, према мишљењу Наставничког већа ОШ ,,Свети Сава” за школску 2015/2016. годину јесте ученик Војин Лукић.
Војин Лукић је у нашој школи у току протеклих осам година школовања постигао одличан успех и петице из свих наставних предмета, а учешћем на такмичењима и постигнућима бодовно се издвојио и засенио све ученике који су му били конкуренција.
Од самог почетка његовог школовања било је у потпуности јасно да није у питању само паметан, вредан и одговоран дечак, већ један надарени ум , чије тежње и интересовања у области природних наука треба доследно пратити и усмеравати.
Војин потиче из једне узорне породице која је успешно обликовала његову личност, пружила му лепо васпитање , правилно усмерила његове ставове, идеје и амбиције, и која је у највећој мери заслужна за све његове успехе. Без подршке и помоћи најближих, ниједан успех не би био потпун и вредан.Одувек је био свестан те чињенице, зато је пажљиво слушао савете својих родитеља и уважавао њихову бригу да га усмере на прави пут, пут здравог дела друштвене средине.
Као примеран ученик, Војин све школске обавезе извршава на време, сталним радом стиче и потврђује своје оцене, пажљиво прати излагања наставника и све проблеме решава са лакоћом.
О његовом односу према раду сведоче уредно исписане школске свеске, беспрекорно урађени домаћи задаци, увек спремни одговори на наставникова питања при утврђивању претходно обрађеног градива.У току наставног процеса Војин се често показује као наставников сарадник, а не као ученик.Веома је похвална и задивљујућа његова стална жеља за стицањем нових знања,бескрајна радозналост и заинтересованост за разноврсне образовне садржаје,систематичност, као и посвећеност и озбиљност којм приступа раду. Увек поставља смислена питања, жели да разуме све што учи, сваки поступак у раду мора да му буде потпуно јасан, што је свакако одлика оних ученика који уче ради стицања трајних знања, а не ради користољубља. С обзиром на то да су у опсежном домену његовог интересовања заступљеније природне науке, посебно математика и физика, достојно је представљао своју школу на свим нивоима такмичења из ових наставних предмета и постигао изузетне резултате. Дипломе, похвале, признања и награде скромно је примао и трудио се да сваки следећи пут буде још бољи.
Не односи се прорачунато према настави и учењу, не манипулише својим успехом и не злоупотребљава одлуку наставника да понекад буде ослобођен испитивања због припрема за такмичење.
И поред свих одличних оцена и врхунских резултата на такмичењима, Војин увек има времена за пријатеље, за дружење и бављење спортом.Активно тренира кошарку и ту постиже одличне резултате.Његов успех не изазива завист и љубомору осталих ученика у одељењу, напротив, веома је омиљен у друштву због своје веселе и благе нарави, духовитости и спремности да помогне свима. Своје знање несебично дели са осталима. Уколико је његовим друговима потребна помоћ око поправљања оцене или израде домаћег задатка, увек се могу обратити за помоћ Војину, а он ће без потешкоћа објаснити све што је нејасно. Са свима се радо дружи , ни са ким се не свађа и увек се труди да спречи расправе и свађе.
Све наведено чини Војина изузетним учеником и светлим примером који наставницима даје елан у раду, а професију натавника уздиже и даје јој један виши смисао.
Желимо му да у будућности успешно открива тајанствени свет науке и да и даље служи као пример и узор будућим генерацијама!