Школска олимпијада

 

У понедељак , 29. маја 2017. године ,у  Основној школи  „Свети Сава“ отворена је школска олимпијада.

Олимпијаду је свечано отворио директор школе Милисав Томчић, који је у свом обраћању  ученицима, наставницима  и присутним родитељима , истакао важност и значај игре, дружења,школског  спорта и спортских такмичења  у одрастању сваког детета.

Циљ ове, не само спортске ,већ и културно-уметничке манифестације, је  усвајање   и  промовисање здравог начина  живота, који се темељи на  пријатељству, разумевању, солидарности и фер-плеју.

Својим сјајним ритмичким играма отварање олимпијаде  су употпунили ученици нижих разреда, као и  школски хор без  којег  ниједна  активност не би била потпуна.

 

 

У оквиру одржавања школске олимпијаде у среду, 31. маја 2017.године, у Центру за културу у Младеновцу одржан је концерт ученика и наставника  ОШ“Свети Сава“.

Сви посетиоци могли су уживати у богатом и разноврсном културно-уметничком програму који су са пуно труда и љубави припремили ученици и наставници наше школе.За реализацију приредбе заслужан је школски хор, заједно са фолклорном секцијом ученика нижих разреда и драмском секцијом, која је својим поновним извођењем оперете „Снежана и седам патуљака“ потврдила генијалност и раскошан таленат својих чланова.

Ученици нижих разреда обогатили  су приредбу својим врло маштовитим и занимљивим  ритмичким тачкама.

Посебан утисак на све присутне оставио је фолклорни наступ чланова колектива ОШ „Свети Сава“, као и певачака тачка наших дивних и талентованих учитељица.

Публика је громогласним аплаузом наградила све учеснике приредбе.

Поносни смо на све наше ученике  и наставнике који су реализовали приредбу  и још једном показали своју посвећеност, марљивост, таленат  и креативност  и на тај начин достојно представили своју школу .

 

 

У току трајања такмичарског дела школске  олимпијаде од  30.маја  до 2. јуна  2017. године ученици наше школе одмеравали су снаге   у различитим  дисциплинама. У спортском  духу бранили су боје својих одељења, уз велику подршку навијача са трибина, а оно што треба посебно нагласити је  да су  неговали  другарство и узајамно поштовање и на најбољи  начин показали   фер-плеј на терену.

Посебно бурним навијањем пропраћена је пријатељска утакмица између кошаркашког клуба „ББ баскет“ и кошаркаша наше школе.

Олимпијада је затворена  2. јуна  у 18 часова уз доделу признања и похвала најуспешнијим учесницима, уз богат уметнички програм за који се се побринули  чланови хора и фолклорне секције, који нас традиционално одушевљавају својим наступима.

Програм затаварања  школске олимпијаде оплеменили  су ученици нижих разреда својим ритмичким наступом  који је  све присутне очарао.